top of page

Световни дизайнери могат да шият лично за теб, благодарение на сайта Crowdemand

Сега всеки може да почувства като Миранда Прийстли - небезизвестната фешън дива от филма „Дяволът носи Прада“.

Нов моден уебсайт основан изцяло върху търсенето на потребителите или т.нар. crowd-power, има намерението да предостави на дизайнерите безопасна и сигурна среда за експерименти, а на клиентите възможност за споделяне на мнения.

Crowdemand, който стартира във вторник, използва методи подобни на Kickstsrter, за да свърже дизайнерите директно с техните клиенти. Дизайнерите ще качват своите произведения на сайта и за периода от две седмици, в който тече кампанията им, клиентите ще могат да правят предварителни поръчки на нещата, които харесват. Ако бъде направен необходимия минимален брой поръчки, дизайнерите ще пуснат съответните неща в производство и ще ги доставят на клиентите си в срок от два до четири месеца. Всички дизайнери ще бъдат разпределени в една от трите категории „Като Звездите“, „Това, което се търси“ и „В търсене на нещо ново“ ("Celebrity Spotting," "Backed by Popular Demand" and "New Demands").

„Не става дума само за това да споделиш какво би си купил, а да споделиш, за могат да направят нещо за теб“, обяснява пред Mashable един от директорите на сайта Янив Рийс. „Ние просто създаваме различна форма на търсене.“

Засега в сайта ще могат да се включват само утвърдени дизайнери, като идеята на това решение е да се минимализира риска от недостатъчен брой поръчки или недостатъчно качество на изпълнението им. Първият дизайнер ще бъде Cynthia Rowley, която ще бъде последвана от Whit, а седмица по-късно и от Meskita. До момента около 20 дизайнери очакват реда си за поява в сайта, като Рийс предполага, че броят на кампаниите ще се увеличава заедно с разрастването на Crowdemand.

Рийс и съоснователите на сайта Марат Стери и Лайът Коен, които се познават от деца, просто искат да работят заедно. Така от споделената им страст към дизайна и модата разцъфва и проектът Crowdemand. Той функционира като търговия на дребно, но за разлика от традиционните сайтове за продажба на модни стоки, които избират да излагат определен дизайн въз основа на изградения му имидж и постиженията му назад в историята, Crowdemand позволява на клиентите да решават сами какво искат за себе си.

Основателите на сайта вярват, че тази система „при поискване“ ще намали проблемите с разработването и прозводството, което ще доведе до по-малко изразходване на материали и излишни стоки.Освен това, за да получават дизайнерите идея как клиентите откликват на техните предложения, сайтът ще им позволи да виждат какво е мнението на клиентите им за цените. Дрехите ще струват между 250 и 2000 долара, но някои аксесоари може и да не бъдат толкова скъпи.

„Всичко е в клиентите и в тяхното собствено себеизразяване“, казва Рийс. „Това, което се опитваме да направим тук, е да предоставим възможност пазарът да се определя според това, което клиентите наистина искат“.

Автор: Melissa Goldin за онлайн медията Mashable

Оригиналът на статията можете да прочетете тук

  • Facebook Classic
  • Pinterest App Icon
  • Twitter Classic
Follow Us
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page